Ako pripraviť na zimu svoje auto

Zima prichádza so svojimi výzvami, a jednou z najdôležitejších je pripraviť svoje auto na studené mesiace. Ako majiteľ vozidla sa musíte postarať o rôzne aspekty, aby ste zabezpečili bezpečnú a pohodlnú jazdu počas zimy. Tu je niekoľko dôležitých krokov, ktoré vám pomôžu pripraviť svoje auto na túto náročnú sezónu:

Celá naša ponuka produktov zimná výbava.


1. Rozmrazovač skla

Rozmrazovač skla je kľúčovým nástrojom, ktorý vám pomôže rýchlo sa zbaviť námrazy na čelnom a zadnom sklách. Zabraňuje vám strácať cenný čas ráno, keď musíte rýchlo odísť do práce alebo na inú cestu. Vyberte si kvalitný rozmrazovač ľadu a aplikujte ho na sklo pred tým, ako sa pustíte do jazdy. Týmto jednoduchým krokom ušetríte čas a zabezpečíte si bezpečnú viditeľnosť.

rozmrazovac skla


2. Metlička na sneh

Metlička na sneh je vaším verným spojencom pri odstraňovaní snehu zo stieracích skiel a zrkadiel. Je to jednoduchý a účinný nástroj, ktorý vám ušetrí čas a námahu. Pamätajte, že je dôležité čistiť všetky sklá na aute, vrátane zrkadiel, aby ste mali maximálnu viditeľnosť. A nezabúdajte ani na strechu auta, lebo počas jazdy odfukuje sneh zo strechy a vozidlo za Vami nemusí dobre vidieť.

metlička na odhrňánie snehu z auta


3. Škrabka na sklo

Škrabka na sklo je nevyhnutným doplnkom v prípade, že námraza na skle dosiahne hrúbku, ktorú metlička na sneh nedokáže odstrániť. Vyberte si škrabku, ktorá je dostatočne ostrá a odolná voči mrazu. Správne používanie škrabky vám pomôže rýchlo a efektívne odstrániť ľad z okien.

V našej ponuke nájdete fínsku škrabku na ľad Murska, ktorá má mosadznú hranu a výborne odstraňuje ľad.

škrabka na ľad auta Murska Finland


4. Clona na čelné okno

Clona na čelné okno je ideálnou ochranou proti zime a mrazu. Upevnením clony na čelné okno pred spaním vám ušetrí čas ráno. Okrem toho predĺži životnosť stieračov tým, že ich ochráni pred námrazou a snehom. Použitie clony zlepšuje aj pohodlie v interiéri auta, pretože je menej chladné. 

clona proti mrazu na čelné okno auta


5. Snehové reťaze

Snehové reťaze sú nevyhnutné, ak sa chystáte na jazdu v náročných zimných podmienkach, napríklad do horských oblastí alebo ak máte vozidlo s pohonom zadných kolies. Pred nákupom si overte, či sú kompatibilné s vašimi pneumatikami a naučte sa, ako ich správne inštalovať. Snehové reťaze vám poskytnú lepšiu trakciu a kontrolu nad vozidlom na zľadovatelých alebo zasnežených cestách.

snežné reťaze na kolesá auta


6. Obal na prezuté pneumatiky

Ak striedate letné a zimné pneumatiky podľa ročného obdobia, obaly na pneumatiky sú užitočné na ich ochranu pred poškodením a prevzdušňovaním. Okrem toho ich môžete využiť pri preprave pneumatík zo servisu, aby ste zabránili zašpineniu interiéru vášho auta.


7. Štartovacie káble

Štartovacie káble by mali byť vždy uložené v aute. V zime, kedy studené rána môžu vybiť autobatériu, sú štartovacie káble neoceniteľným nástrojom na rýchly štart vozidla. Naučte sa, ako ich správne používať a buďte pripravení na možné problémy s autobatériou.

Postup zapojenia štartovacích káblov:

  1. Ako prvý zapájame červený kábel na kladný pól (+) vybitej autobatérie
  2. Následne zapojíme druhý koniec červeného kábla na kladný pól nabitej autobatérie.
  3. Čierny kábel pripojíme na záporný pól (-) nabitej autobatérie.
  4. Druhý koniec číerneho kábla pripojíme na kostru vozidla s vybitou batériou.
  5. Naštartujte auto s nabitou autobatériou a nechajte motor bežať na voľnobehu.
  6. Po chvíľke nabijánia sa pokúste naštartovať auto s vybitou autobatériou, štartuje max. 10 sekúnd.
  7. Odpájame v opačnom poradí ako sme zapájali, teda najprv bod 4, 3, 2 a 1.

štartovacie káble autobatérie

8. Nabíjačka autobatérie

Ak máte prístup k elektrickej sieti, nabíjačka autobatérie je užitočným doplnkom. Umožňuje vám udržiavať autobatériu v optimálnom stave, čo je dôležité počas zimy, kedy autobatéria často čelí náročným podmienkam.


9. Vyhrievaný poťah do zásuvky auta 12V

Vyhrievané poťahy sedadiel sú výborným prínosom počas zimy. Môžete ich jednoducho pripojiť do 12V zásuvky vo vašom aute a vychutnávať si teplé a pohodlné sedadlá počas studených dní. Táto funkcia je nielen pre váš komfort, ale môže tiež prispieť k zvýšenej pohode a relaxácii na dlhých zimných cestách.

vyhrievaný poťah sedadla do zásuvky 12v


Všetky tieto prvky prispievajú k tomu, aby ste mali auto pripravené na zimu. Pamätajte, že bezpečnosť na cestách je v zime prioritou, a tieto nástroje a prípravy vám pomôžu jazdiť bez problémov a s dôverou v ťažkých zimných podmienkach.


Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.