Kto raz vyskúša parkovacie senzory, už nikdy nebude chcieť byť bez nich

parkovacie senzory taishifolie clanok


Kto raz vyskúša parkovacie senzory, už nikdy nebude chcieť byť bez nich

Dnes už si niektorí vodiči bez parkovacieho asistenta ani nevedia predstaviť jazdu autom a následné parkovanie. 

To, že senzory nám zjednodušili život, je fakt, ktorý si dovolí spochybniť len ten, kto ich nikdy nemal možnosť vyskúšať v praxi. 

Tých je zrejme už len hŕstka. Pritom to ale nie je tak dávno, čo si tento komfort mohli dožičiť len tí najbohatší.


Kto, keď nie Mercedes ?!

Na začiatku 90. rokov minulého storočia sa objavil prvý parkovací asistent v najluxusnejšom modeli nemeckej značky Mercedes-Benz, v S Klasse.

Vtedy ešte nemal podobu senzorov, ako je tomu dnes. Boli to výsuvné antény, ktoré vodičovi pomáhali vidieť, kde končí auto. 

Všetkým je však určite jasné, že v tej dobe väčšina ľudí videla Triedu S maximálne v uliciach miest a teda nemala možnosť systém zažiť na vlastnej koži.

Až neskôr sa objavila technológia, ktorú poznáme dodnes. Senzory pracujúce na princípe ultrazvuku, vďaka ktorému rozpoznajú vzdialenosť od steny, obrubníku alebo iného predmetu. 

Vodiča upozornia pípaním, ktoré zvyšuje frekvenciu podľa toho, ako sa k prekážke približuje.


cúvacie parkovacie senzory s displejom od firmy Vertex TaishiFolie


Dnes stoja pár eur

Parkovacie senzory boli v ponuke automobiliek dlhodobo príplatkovou výbavou. Ak máte auto staršie ako 5 rokov, je veľká pravdepodobnosť, 

že buď senzory nemáte, alebo ste za ne zaplatili niekoľko stoviek eur. Momentálne sú už často súčasťou základnej výbavy pri nových modeloch áut. 

Keď však patríte do kategórie vodičov, ktorí sa pri cúvaní stále spoliehajú najmä na zrkadlá, a chcete si život uľahčiť, naše riešenie vás vôbec nebude stáť majetok.

V ponuke nášho e-shopu sú aktuálne dve verzie parkovacích senzorov. Súčasťou drahšieho balenia je aj LCD displej, 

ktorý vám ukazuje konkrétnu vzdialenosť, ktorá vás delí od prekážky.

Vidíte tak konkrétne číslo, ale aj farebne odstupňované „paličky“. Pri lacnejšej verzii sa spoliehate „iba“ na frekvenciu zvukových upozornení.

K dispozícii sú aktuálne v troch farebných vyhotoveniach - čiernom, bielom a striebornom. 

Pre inú farbu je možné ich jednoducho prestreknúť sprejom, prípadne prelepiť fóliou v potrebnom odtieni.


Inštaláciu zvládne každý

Okrem toho, že sú parkovacie senzory jednoducho dostupné, rovnako jednoduchá je aj ich montáž. Nepotrebujete navštíviť servis, ani sa spoliehať napomoc profesionála. 

Balenie senzorov totiž obsahuje všetko potrebné a Vám stačí vlastná vŕtačka. Senzory sa montujú do zadného nárazníka a pripájajú sa na spiatočkové svetlo, 

takže pri cúvaní sa aktivujú automaticky. 

Pozrite si aj video, ktoré vás krok po kroku prevedie ich inštaláciou.

Ak máte k parkovacím senzorom, ich funkcionalite alebo dostupnosti akékoľvek otázky, neváhajte nám napísať prostredníctvom online chatu v pravom dolnom rohu nášho eshopu alebo e-mailom na folie.kosice@gmail.com.




Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.