Zhrnutie roka 2018 a čo nás čaká v ďalšom roku

Rok 2018 bol náročný, ale dobrý. Aj keď sa nám nepodarilo splniť nás cieľ s počtom objednávok, splnili sme si iné ciele.

Napísali sme krátke zhrnutie toho čo sa nám v roku 2018 podarilo a čo nie, A navyše ešte pár našich plánov do Nového roka 2019.


1. Prechod na inú platformu

V roku 2017 sme bežali na Shoptete, v apríli 2018 sme prešli na Rocketoo. No neustrážili sme si všetky presmerovania stránok a obrázkov, aj samotná nová platforma mala veľa chýb, ktoré sme ladili za behu. Prišli sme o niektoré dôležité funkcie, ale niektoré nové sme aj získali. Najväčší prínos tejto zmeny bolo, že sme pre zákazníkov znovu zaviedli platby kartou VISA alebo MasterCard, prípadne platby pomocou bankových tlačidiel, čo je podobné ako platba cez internet banking, ale je to rýchlejšie.

Platby kartou sa ujali celkom dobre, čo sme radi. 

Určite neľutujeme odchod zo Shoptetu, nakoľko skôr či neskôr by k tomu aj tak prišlo, nakoľko sme zistili nové potreby. ktoré Shoptet aj tak neponúka. 

Treba sa s tým však vysporiadať a minimalizovať straty z prechodu.

Ako som odišiel so svojim eshopom od Shoptetu

2. Menej objednávok ako v roku 2017

Treba sa samozrejme podeliť aj o zlé skúsenosti, nielen dobré. Za menším počtom objednávok vidíme asi aj prechod na inú platformu, ale určite sú za tým aj iné faktory.


3. Vyššia suma primernej objednávky aj celkový obrat

Aj napriek tomu, že nám klesol počet objednávok oproti minulému roku, priemerná suma za jednu objednávku stúpla a stúpol nám aj celkový obrat. Takže sme mali viac času venovať sa ďalším veciam


4. Pridali sme doručovanie balíkov cez kuriéra DHL

Okrem doručovania balíkov cez kuriérsku spoločnosť ReMax, sme počas roka pridali doručovanie cez kuriérsku spoločnosť DHL. Aj keď doručenie cez ich spoločnosť je drahšie, pre našich zákazníkov to prinieslo možnosť doručenia aj do Českej Republiky a zároveň sobotné doručenie zásielok. 

Viacerí naši zákazníci začali využívať doručenie cez DHL v podstate hneď od prvých dní od zavedenia tejto služby čo nás teší, lebo vidíme, že to bol správny krok.


Doručovanie balíkov kuriérom DHL TaishiFolie


5. Úspešne outsourcujeme odosielanie balíkov cez inú firmu už druhý rok

Už od mája 2017 až dodnes, outsourcujeme balenie a odosielanie našich balíkov cez inú firmu. Je to pre nás veľká úspora času, zákaznící si pochvaľujú dobre zabalené balíky a častokrát expresné doručenie balíkov už na nasledujúci pracovný deň.


6. Zvýšili sme počet ponúkaných produktov a rozšírili sme sortiment

Rozšírenie sortimentu o leštičky a pomôcky na leštenie laku. Okrem toho sme pridávali rôzne nové produkty vo viacerých súčasných kategóriach. Leštičky aj príslušenstvo k lešteniu sa veľmi dobre ujalo a prišlo nám veľa objednávok na tento druh tovaru, takže určite budeme náš eshop rozvíjať aj po tejto stránke.

Rozšírili sme ponuku Autokozmetiky o nové značky ako Bad Boys, Shiny Garage, Auto Finesse. 

Pridali sme nové pomôcky na lepenie ako Surface Cleaner, Tint Gel, IPA a rôzne nové stierky.

Začali sme ponúkať značkové liate fólie na objednávku 3M, Oracal, Avery, HeXis a ďalšie...


Ponuka leštičiek TaishiFolie


7. Zväčšili sme sklad

So zvýšeným počtom produktov a rozšírením sortimentu ide ruka v ruke aj rozšírenie skladových priestorov. Presunuli sme sa teda do väčších priestorov.


8. Kiksy, prešlapy, chyby

Áno aj to patrí ku každodennému životu a aj nám sa počas roka 2018 pritrafilo zopár chybičiek. Chýbajúci tovar v balíku, nesprávne doručený tovar, poškodená zásielka, meškanie doručenia, atď.

Ale všetky chyby sa napravili - chýbajúci tovar bol odoslaný dodatočne, nesprávne doručený tovar sme vymenili za správny, poškodená zásielka vyreklamovaná, omeškané zásielky boli doručené, síce neskôr ako kuriérska spoločnosť slúbila, ale boli. 

Stále sme len ľudia a robíme chyby, no vždy sa dajú napraviť, ale treba sa ospravedlniť a spraviť nápravu. 


9. Rozbehli sme druhý eshop so stolnými hrami TaishiHry

Toto bol pre nás veľký oriešok, ktorý nám zabral veľa času a peňazí, no pomaličky sa rozbieha, ale bude to ešte potrebovať veľa našej energie, aby sa to rozbehlo na takú úroveň, ako by sme chceli.

Stolné hry TaishiHry eshop


Čo pre Vás chystáme v roku 2019?


Nechceme prezrádzať všetko, ale niečo prezradíme.

  • Plánujeme naskladniť nové zaujímave farby fólií v tomto roku, 
  • posnažíme sa mať maximum tovaru skladom, 
  • rozšírime ďalší sortiment,
  • napísať viac nových článkov na náš blog
  • pridáme nové funkcie do eshopu - Veľkoobchod,...
  • zmena vzhľadu eshopu
  • expanzia do Českej republiky - česká doména, pridanie českého jazyka do eshopu, atď.
  • ak sa podarí, plánujeme niekoho nového zamestnať. 

Už sa tešíme na to, či sa nám to podarí aj splniť. 

Tak poďme do práce!

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.