Akú značku autokozmetiky si vybrať?

Akú značku autokozmetiky si teda vybrať? 

Odpoveď je jednoduchá, najlepšia značka autokozmetiky neexistuje. Žiadna značka nemá všetky svoje produkty najlepšie.

Áno sú veci, ktoré môžu v porovnávacích testoch výjsť najlepšie, ale keď si to človek objedná a sám vyskúša, tak mu to nemusí vyhovovať, napríklad vôňa, postup aplikácie, cena, prípadne niečo úplne iné.


Ako si vyberať autokozmetiku?

Najlepší spôsob ako si vybrať nejakú značku autokozmetiky je sledovať porovnávacie testy na youtube, popýtať sa odborníkov a profesionálov, prečítať si rôzne články o produktoch a značkách, referencie na forách, alebo sami skúšať a porovnávať.

Pri videách však treba byť obozretný, niekedy sa môže jednať o platenú recenziu a daný recenzent to potom nemusí zhodnotiť úplne objektívne.

Najlepšie je sledovať nezávislé testy ľudí, ktorí skúšajú rôzne značky a porovnávajú ich. 


My sami neustále testujeme a skúšame nové produkty od rôznych značiek po celom svete, sledujeme videorecenzie, ohlasovanie nových produktov, čítame blogy, atď. 

Nie je ale v našich silách otestovať všetky produkty od všetkých značiek, nakoľko tých značiek sú stovky až tisíce a každá značka má vo svojom portfóliu desiatky až stovky produktov.

Preto do našej ponuky zaraďujeme postupne to, čo sa nám páči, sami sme vyskúšali alebo produkty, ktoré už majú vybudované dobré meno.


Videorecenzia

My sme takto poprosili známeho detailera Matúša Vaľka z detailingovej dielne Vaľko a syn, aby vyjadril svoj vlastný názor na produkty značky RR Customs

Nejednalo sa o platenú recenziu, je to jeho vlastný názor bez nášho ovplyvňovania. 

Jeho názor na túto autokozmetiku si môzete pozrieť vo videu nižšie.



RR Customs

Poľská autokozmetika RR Customs je relatívne nová značka na trhu, no snaží sa preraziť si svoju cestu nižšou cenou, väčším objemom a zároveň kvalitou svojich produktov. 

Od tejto značky máme v aktuálnej dobe asi najširšiu ponuku produktov, okrem autokozmetiky aj napríklad ešte leštiace pady.

Sami môžme potvrdiť, že vo svojej ponuke majú niekoľko vynikajúcich produktov, ktoré radi používame ako napríklad vysoko penivý a výborne lubrikujúci pH neutrálny šampón Shampoo, odstraňovač vzdušnej hrdze Deironizer, ktorý narozdiel od iných produktov má aj pridanú vôňu, jeden z najlepších čističov diskov, ktoré sme mali možnosť vyskúšať Wheel Gel Plus, výborná a cenovo dostupná IPA, účinný odstraňovač hmyzu Bug Remover, novinka s dlhou životnosťou a skvelými hydrofóbnymi vlastnosťami keramický vosk Hybrid Wax. 


keramický hybridný vosk Hybrid Wax RR Customs aplikovaný na Ford Shelby Cobra AC


Okrem autokozmetiky RR Customs máme v ponuke aj ďalšie značky autokozmetiky, nakoľko ako sme už vyššie spomenuli, každému môže vyhovovať niečo iné a zároveň platí, že žiadna značka autokozmetiky nemá všetky produkty najlepšie.


Autobrite Direct

V našej ponuke teda nájdete okrem iného anglickú autokozmetiku Autobrite Direct, ktorá je vo Veľkej Británii veľmi obľúbená. 

Zároveň sme výhradným distribútorom tejto značky na Slovensku.

K ich najlepším produktom patrí čistič diskov a odstraňovač náletovej hrdze Purple Rain, zásaditá aktívná pena Magifoam, keramická ochrana aplikovaná cez wapku Magiseal, výborne šampóny Ceramic Infused Shampoo, Purple Velvet, Citrus Pearl, Banana Gloss, atď., ochranný sealant SuperSlick , vynikajúco voniaci detailer Elegance, napeňovače na wapku Foam Lance a veľa ďalších produktov.


autošampón s obsahom SiO2 Ceramic Infused Shampoo Autobrite Direct


K2

Lacná a ľahko dostupná poľská autokozmetika K2 Melle. Patrí k najrozšírenejším značkám po celom svete. Nedávno značka predstavila aj vyššiu radu produktov PRO. Produkty sme porovnali s nižšou radou a môžme spokojne povedať, že Pro rada je lepšia, má lepšie vlastnosti aj iné zloženie. Asi najpredávanejší produkt z ich ponuky je u nás odmasťovač laku T6 Klinet Pro (nariedený isopropylalkohol), ďalej je to pH neutrálny čistič diskov Roton Pro, dressing na pneu Sigma aj Sigma Pro, výborný keramický detailer Reload.


Shiny Garage

Poľská autokozmetika značky Shiny Garage je relatívne mladá značka, ale teší sa veľkej obľube v Poľsku, ale aj vo svete vďaka kvalite svojich výrobkov. 

Medzi ich najlepšie produkty patrí detailer s voskom Morning Dew s krásnou vôňou, pH neutrálne aktívne peny Fruit Snow Foam a farebné peny Snow foam (žltá, modrá, ružová), výborný zásaditý predumývač Pre-Wash Citrus Oil, pH neutrálny čistič diskov Monster Wheel Cleaner Plus, odstraňovač vzdušnej resp. náletovej hrdze D-Tox., atď.


Turtle Wax

Americká autokozmetika Turtle Wax patrí k značkám, ktoré sa venujú autokozmetike už desiatky rokov, konkrétne od roku 1941 a za tú dobu predali enormné množstvo svojich produktov.

Turtle Wax je však považovaná za tzv. pumpovú alebo lacnejšiu autokozmetiku, práve vďaka nízkej cene a dostupnosti produktov na pumpách a v supermarketoch. 

Nedávno, ale značka začala vyrábať tzv. hybridné produkty, ktoré svojou kvalitou a cenou valcujú drahšie produkty konkurencie. 

Začalo to hlavne radou ICE a produktom Seal N Shine, čo je vlastne hybridný vosk s jednoduchou aplikáciou a vynikajúcim beadingom a hydrofóbnymi vlastnosťami, u nás predávaný pod názvom Sealant Carnauba Wax

Teraz to pokračuje keramickou radou produktov Hybrid Solutions, kde patrí medzi top produkty Ceramic Spray Coating, ktorý podľa výrobcu poskytuje ochranu v dvoch vrstách až na 12 mesiacov a taktiež sa vyznačuje ľahkou aplikáciou.

Tieto produkty od Turtle Wax sú spojením výbornej kvality za výbornu cenu. 


keramický detailer s obsahom SiO2 Ceramic Detailer 3in1 Turtle Wax


CarPro

Autokozmetika CarPro je pôvodom z Južnej Kórey, fungujú od roku 2009 a preslávili sa hlavne vďaka ich keramickým ochranám. 

CarPro je sesterská firma s firmou Gyeon, takže niektoré produkty z ich ponuky môžu byť len prezlečené v inom obale.

Medzi ich najznámejšie produkty patrí napríklad odstraňovač vzdušnej hrdze Iron X, keramický detailer Reload, keramické ochrany CQuartz 3.0 UK, Gliss, Dlux, atď.


Soft99

Japonská značka autokozmetiky Soft99 je preslávená hlavne vďaka ich tvrdým syntetickým voskom Fusso Coat s dlhou výdržou 6-12 mesiacov. Značka funguje už od roku 1954 a má v ponuke desiatky tvrdých voskov s rôznym pomerom karnauby a syntetiky, niekoľko typov tekutých stieračov Glaco, po novom už aj keramickú ochranu a veľa ďalších produktov.


Niekoľko našich tipov, s ktorými sme spokojní a sami používame:

Umytie:

Predumývanie - Magifoam Autobrite Direct, Pre-Wash Citrus Oil Shiny Garage

pH neutrálna aktívna pena - Fruit Snow Foam a farebné peny Shiny Garage

Kyslý šampón - Active Shampoo RR Customs

pH neutrálny šampón - Shampoo RR Customs

Šampón s keramickou ochranou - Ceramic Infused Shampoo Autobrite Direct

Dekontaminácia:

Odstraňovač hmyzu - Bug Remover RR Customs

Odstraňovanie vzdušnej hrdze - Deironizer RR Customs

Odstraňovanie asfaltu a živice - Tar & Glue Remover RR Customs

Kolesá:

Dressing na pneu - Sigma Pro K2, Tyre Gloss Autobrite Direct

pH neutrálny čistič diskov - Wheel Gel Plus RR Customs 

Ochrana laku:

Sprejová keramická ochrana laku - Ceramic Spray Coating Turtle Wax, Magiseal Autobrite Direct

Karnaubský vosk - Authentic Premium Pure Carnauba Soft99

Syntetický tvrdý vosk - New Fusso Coat Soft99

Keramický vosk - Hybrid Wax RR Customs 

Detailery:

Detailer s voskom - Briliant Shine Detailer Sonax

Detailer bez vosku - Elegance Autobrite Direct 

Keramický detailer - Reload K2, Reload CarPro, Ceramic Detailer 3in1 Turtle Wax

Keramika:

Hobby keramická ochrana - CQuartz 3.0 UK Carpro

Keramická ochrana fólií - Skin CarPro

Interiér:

Interiérový dressing - Natural Interior Dressing TuningKingz

Interierový detailer - Interior Detailer RR Customs

Čistič okien a skiel - Glass Gloss TuningKingz


Toto boli niektoré naše tipy na autokozmetiku, netvrdíme, že ich máte vyskúšať ani, že Vám budú rovnako vyhovovať ako nám. 

Sú to len naše odporúčania a je na Vás, čo z toho si zoberiete. 

Určite budeme pokračovať aj naďalej v hľadaní nových skvelých produktov a rozširovaní našej ponuky produktov a značiek. 

Ak by Vám niečo vyslovene chýbalo v našej ponuke a chceli by ste, aby sme to zaradili, tak nám kľudne napíšte a my to skúsime vybaviť.


Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.